Flerårsbetalning

Som kund hos .SE Direkt kan du välja att betala årsavgiften för ditt domännamn flera år i taget, allt från ett till tio år. Ett bra alternativ för dig som vet att du vill ha domännamnet under en längre tid. Med flerårsbetalning behöver du inte oroa dig för att missa en avi och det är ett miljömedvetet val då det minskar pappersutskicken.

Priset för flerårsbetalning är detsamma per år som den vanliga årsavgiften, för närvarande 204 kronor exklusive moms (255 kronor inklusive moms). Väljer du flerårsbetalning betalar du de antal år du väljer i förskott. En ny avi skickas när perioden är slut. Nästa avi blir på samma tidsperiod som den tidigare om du inte gör en aktiv ändring.

Vi kommer årligen att skicka dig ett mejl med information om hur lång tid det är kvar tills det är dags att förnya din domän.

Vanliga frågor och svar

Hur väljer jag flerårsbetalning?

Det gör du genom en inställning i Domänhanteraren. Behöver du hjälp finns instruktioner för hur du gör här.

Observera att flerårsbetalning väljs per domännamn. Har du flera domännamn behöver du alltså göra inställningen för varje domännamn. Det är innehavaren eller en avikontakt av ett domännamn som kan välja denna tjänst.

Du kan också fylla i en blankett för att välja flerårsbetalning. Var noga med att fylla i alla uppgifter, även en underskrift behövs. Skicka sedan blanketten till oss så gör vi ändringen åt dig.

Kan jag ändra betalningsperiod?

Du kan ändra din betalningsperiod via ditt konto i Domänhanteraren. Ändringen behöver göras senast den 7:e i aviseringsmånaden.

Om en avi redan har skapats gäller följande:
Om du minskar din betalningsperiod, kommer avin att delmakuleras. Avimottagaren får då ett mejl med information om aktuellt belopp att betala (ingen ny avi skickas).
Om du ökar din betalningsperiod, kommer vi att avisera enligt det nya valet först vid domänens nästkommande aviseringsperiod.

Vad gör jag om jag har flera domäner på avin men inte vill förnya alla?

Då loggar du in på ditt konto i Domänhanteraren och avregistrerar den domän/de domäner du inte vill ha kvar. Avimottagaren får då ett mejl med information om reducerat belopp att betala.

Jag ska ta över en domän efter en överlåtelse, vad gäller om tidigare innehavare har valt flerårsbetalning?

När överlåtelsen är behandlad och klar får du ett mejl om det. Domänens förfallodatum kvarstår. Är det mitt i en aviseringsperiod (och domänen är obetalad) kommer en ny avi skapas till dig som ny innehavare, och betalningsperioden är då på ett år. Om du sedan önskar flerårsbetalning för kommande avisering ändrar du till det i Domänhanteraren.

Jag har flyttat över till er efter att tidigare varit kund hos en annan registrar där jag gjort en flerårsbetalning. Vad gäller då?

Förfallodatumet kvarstår, det vill säga den period som du betalade för hos den andra registraren gäller. När det sedan är dags att förnya domänen igen skickar vi en avi till dig.

Betalningsperioden sätts till ett år efter flytten till oss. Du kan nu själv välja om du vill ha den på fler år, men då behöver du gå in och välja ny betalningsperiod i Domänhanteraren.

Gör du en transfer av din domän mitt i en aviseringsperiod, kommer en avi på ett år att skickas till dig. Du gör då ditt flerårsval inför nästkommande avisering.

Vad händer om jag har valt flerårsbetalning och betalat men sedan byter registrar?

Förfallodatumet kvarstår, det vill säga den period som du betalade för till .SE Direkt gäller. Därefter bör du kontrollera med din nya registrar vad som gäller hos dem.

Jag har en avikontakt kopplad till mitt domännamn, vad gäller då?

Har du en extern avikontakt (det vill säga med ett annat organisationsnummer) kommer du som innehavare att få ett mejl med information om din avikontakt väljer flerårsbetalning samt vilken period det avser.

Om din avikontakt kopplar bort sig från ditt domännamn under en aviseringsperiod, kommer en ny avi att skapas och skickas till dig som innehavare. Flerårsinställningen är då på ett år, du får sedan ändra den perioden via Domänhanteraren om du önskar.