Ompekning

Om du byter webbhotell för dina domännamn behöver du också peka om namnservrarna som svarar för ditt domännamn. Detta för att din webbplats och e-post ska fungera på internet. Ompekningen gör du i Domänhanteraren.

För att peka om dina domännamn behöver du först kontakta ditt nya webbhotell för att få information om vilka namnservrar du ska peka på.

Så byter du/lägger till namnservrar för ditt domännamn

Ompekning

När du har fått informationen om namnservrarna från din leverantör lägger du till dem i vårt verktyg Domänhanteraren. I hjälpsidorna kan du läsa hur du går tillväga.

En namnserver ser ofta ut så här:

ns1.leverantörens-namn.se
ns2.leverantörens-namn.se
osv.

Observera att det enda som du ska lägga in är namnet på namnservrarna. Lägg in en ny namnserver i taget och ta sedan bort de gamla namnservrarna. Ett domännamn kan ha max tio namnservrar.

När man utför en uppdatering av namnservrar tar det ett tag innan uppdateringen slår igenom på internet.

Alternativt så fyller du i blanketten för ompekning, så gör vi uppdateringen åt dig.

Vid nyregistrering av domännamn

För att kunna använda ett domännamn till exempelvis en webbplats och mejladresser behöver du först lägga upp de namnservrar som ska svara för domännamnet, det kallas att peka domänen. Du kontaktar den leverantören som du har/vill ha av e-post- och webbplatstjänster – de ger dig information om vilken namnserverinformation du ska ange för ditt domännamn i Domänhanteraren. Läs mer om hur du pekar din domän här.

Foto: CC BY-NC-SA 2.0,  http://bit.ly/16DR03Q