Deaktivering

Om du inte betalar årsavgiften för ditt domännamn stängs den efter cirka en månad ner – deaktiveras. Om .SE Direkt inte får in årsavgiften inom två månader efter deaktivering avregistreras domänen och det blir så småningom fritt för vem som helst att registrera den.

Vid en deaktivering kommer inte längre webbplats eller e-postadresser som innefattar domännamnet att fungera på internet.

Ett domännamn ligger deaktiverat i cirka 60 dagar innan det avregistreras, under den här tiden har du som domännamnsinnehavare möjlighet att aktivera det genom att betala årsavgiften. Efter avregistrering hamnar domänen i karantän en period och då är det inte längre möjligt att förnya domännamnet. Efter deaktivering och karantänperiod (7 dagar) sker frisläppning och domänen blir ledig.

.SE Direkt rekommenderar dig att betala med kontokort genom att logga in på ditt konto i Domänhanteraren, då registreras din betalning på en gång.

Har du inte dina inloggningsuppgifter kan du även betala direkt med kontokort här: http://domanhanteraren.sedirekt.se/start/pay

Betalar du via bank- eller plusgiro kan det ta 3-5 arbetsdagar (upp till 10 arbetsdagar om du betalar från utlandet) innan betalningen registreras hos oss.

Om din domän är deaktiverad framgår avregistreringsdatum i Domänhanteraren alternativt på IIS:s hemsida där du kan söka på domännamn.