Aviseringsflöde för årsavgift

Normal avi för årsavgift(er) av domännamn

De domännamn du har registrerat under samma månad kommer automatiskt att aviseras tillsammans. Förutsättningen är att de finns på samma konto och är kopplade till samma kontakt

  • Ett mejl gällande kommande avisering skickas via e-post till avimottagaren (*) den 23-29:e månaden före avisering med information om att avisering sker månaden därpå.
  • Avierna skickas ut via Svea Ekonomi, som oftast gör det första vardagen efter den 8:e varje månad.
  • Mellan 4-6 dagar efter förfallodagen skickas en påminnelse via mejl till avimottagaren.
  • Cirka 10 dagar efter förfallodagen skickas påminnelse per brev.
  • Cirka 10 dagar efter påminnelsebrevet skickas ett sista påminnelsemejl, ett så kallat slutmejl, till innehavaren med information om deaktivering. E-postadressen är den som innehavaren själv har uppgett, till exempel info@domän.se, domän@domän.se, postmaster@domän.se, hostmaster@domän.se
  • Därefter följer en deaktiveringsperiod på 60 dagar. Sedan avregistreras domännamnet och domänen blir ledig för andra sökanden.

(*) Avimottagare är innehavaren eller en betalningsförmedlare (avikontakt) som denne har valt. Den e-postadress .SE Direkt använder i samband med avisering är den e-postadress som är vald i samband med registreringen, en e-postadress som är uppdaterad via Domänhanteraren eller betalningsförmedlarens e-postadress.

Slutmejl inför deaktivering

Svea Ekonomi har hand om betalningsavisering för .SE Direkts räkning. Om årsavgiften/årsavgifterna trots avi och påminnelse (årsavgift(er) + 25:- som skickats  per mejl och vid behov därefter även via post) inte betalas skickas även ett så kallat slutmejl. Där informerar vi om att domänen kan komma att deaktiveras (tillfälligt stängas ner) om inte årsavgiften/årsavgifterna kommer oss tillhanda. För den som har fått ett slutmejl gäller följande:

  • Ett slutmejl innebär att vi kommer att deaktivera och senare avregistrera domännamnet om betalning inte inkommer. Vid en deaktivering kommer inte längre webbplats eller e-postadresser som innefattar domännamnet att fungera på internet.
  • Ett domännamn ligger deaktiverat i 60 dagar innan det avregistreras (efter avregistrering hamnar domänen i karantän en period och då är det inte längre möjligt att förnya domännamnet). Efter avregistrering och karantänperiod (7 dagar) sker frisläppning och domänen blir ledig.

Om du fått ett slutmejl trots att du har betalat årsavgiften bör du kontakta kundtjänst. Betalning: Om du fått ett slutmejl och önskar förnya ditt domännamn, går det att betala avin med kontokort inloggad i Domänhanteraren (Visa, och Mastercardkopplade kort samt Eurocard). Där hittar du även en fullständig specifikation av betalningsavin. Har du inte dina inloggningsuppgifter kan du även betala direkt med kontokort här: http://domanhanteraren.sedirekt.se/start/pay Betalar du med kontokort registreras betalningen direkt. Observera att årsavgiften/årsavgifterna för domännamnet inte inkluderar eventuella tjänster som används med ditt domännamn, såsom hemsida och e-post.