Avisering och betalning

Som kund hos oss kan du välja att betala årsavgiften för ditt domännamn ett till tio år i taget. Ett bra alternativ för dig som vet att du vill ha domännamnet under en längre tid är att välja flerårsbetalning.

Du kan betala din avi för domännamnsavgiften på följande sätt:

  • Kreditkort

Inloggad i Domänhanteraren går det att betala avin med kontokort (Visa, och Mastercardkopplade kort samt Eurocard). Där hittar du även en fullständig specifikation av betalningsavin.

Har du inte dina inloggningsuppgifter kan du även betala direkt med kontokort här: http://domanhanteraren.sedirekt.se/start/pay

 

Betalar du med kontokort registreras betalningen direkt.

  • Betalningsavi

Du betalar till något av Svea Ekonomis kontonummer, se nedan. Det kan ta upp till fem arbetsdagar innan betalningen registreras (och längre än så om du betalar från utlandet) om du betalar på detta sätt.

Hur skickas betalningsavin till mig?

SE Direkt_avi_faktura

För att värna miljön skickar vi gärna ut betalningsavin via mejl. Du kan även få den via post.

Logga in på ditt konto i Domänhanteraren och klicka på ”Kontoinställningar”. Där finns det en rullista där du kan välja på vilket sätt du vill att vi ska skicka ut din avi på. Se instruktioner gällande mejlavisering här.

Tänk på att ändringar gällande aviseringen kan göras fram till den 7:e i aviseringsmånaden!

Information om betalning

Årsavgiften för ett domännamn är 216 SEK exklusive moms (270 SEK inklusive moms).  Vi tar även ut en aviavgift för kunder som väljer att få sin avi via post. När det gäller avisering samarbetar vi med Svea Ekonomi. Betalning av årsavgiften för fortsatt registrering av domännamn ska endast ske till något av Svea Ekonomis angivna kontonummer:

  • Nordea, Box 117, 117 22 Solna
  • PlusGirot Sweden, SE 105 06 Stockholm
  • Bankkontonummer: 5557-7175
  • Plusgironummer: 48 96 003-3
  • Swift/BIC kod: NDEA SESS
  • IBAN nr: SE59 9500 0099 6042 0194 9031

 

Flerårsbetalning

Som kund hos oss kan du välja att betala årsavgiften för ditt domännamn för flera år i taget. Du kan välja flerårsbetalning för tidsperioden 1-10 år. Läs mer om flerårsbetalning här.

Hur vet jag att ni fått min betalning?

Enklaste sättet är att gå till .IIS:s webbplats, www.iis.se, och skriv in ditt domännamn under ”Sök efter en ledig webbadress”. Där kan du se aktuellt förfallodatum. En betalning kan ta 3-5 arbetsdagar innan den registreras.

Betalning i sista sekund?

Är det så att din domän är deaktiverad (nerstängd) och riskerar att avregistreras bör du göra en kortbetalning inloggad på ditt konto i Domänhanteraren, då registreras betalningen på en gång.

Har du inte dina inloggningsuppgifter kan du även betala direkt med kontokort här: http://domanhanteraren.sedirekt.se/start/pay

Om din domän är deaktiverad framgår avregistreringsdatum i Domänhanteraren alternativt på IIS:s hemsida där du kan söka på domännamn.

Vad är skillnaden mellan en avi och en faktura?

Skillnaden mellan avi och faktura för er del så bokförs avin endast vid ett tillfälle – betalningen, när det gäller faktura bokförs den två gånger både vid fakturering och inbetalning.  För slutkundens räkning brukar man säga att fakturan är ett dokument som bevisar betalningsskyldighet medan en avi är info om hur betalning skall ske för att få behålla beställd vara/tjänst. Vid faktura kan man även skicka skulden till inkasso.