Alla blanketter

I vårt webbaserade gränssnitt Domänhanteraren kan du som har ett domännamn hos oss administrera de mesta som rör domänen, som till exempel att ändra din adress, välja tillvalstjänster eller säga upp din domän.

Alla blanketter

Domänhanteraren

Här loggar du in i Domänhanteraren. Ta gärna hjälp av instruktionerna i hjälpsidorna i Domänhanteraren för att göra dina ändringar. Om du föredrar att fylla i en blankett för att utföra en ändring gällande ett domännamn så finns våra blanketter samlade här.

Ändring av kontaktuppgifter

Om du behöver ändra dina kontaktuppgifter, vänligen fyll i ovanstående blankett.  Du kan även göra en adressändring genom att logga in på ditt konto i Domänhanteraren . Enligt våra villkor behöver du ha en fungerande e-postadress knuten till ditt konto i Domänhanteraren. Om du som innehavare är en fysisk person behöver du bifoga en kopia av din ID-handling till blanketten. För det fall du inte vill bifoga en kopia måste du kontakta .SE Direkts kundtjänst. Du kommer då få en speciell blankett hemskickad till din folkbokföringsadress.

Om du har glömt ditt lösenord och behöver ett nytt kan du begära ut en aktiveringslänk genom Domänhanteraren. Länken skickas automatiskt till innehavarens e-postadress och via denna kan du skapa ett nytt lösenord.

Uppsägning

Om du inte är intresserad av att ha kvar ditt domännamn kan du logga in på ditt konto i Domänhanteraren och avregistrera domännamnet eller fylla i uppsägningsblanketten ovan. Observera att e-postadresser och webbplatser som är kopplade till ditt domännamn kommer att sluta fungera om du säger upp domännamnet. Uppsägningen verkställs inom några dagar och du slipper få betalningsavier, påminnelser och e-post.

Om du som innehavare är en fysisk person behöver du bifoga en kopia av din ID-handling till blanketten. För det fall du inte vill bifoga en kopia måste du kontakta .SE Direkts kundtjänst. Du kommer då få en speciell blankett hemskickad till din folkbokföringsadress.

Tillvalstjänster

Vi erbjuder en rad kostnadsfria tillvalstjänster till dig som kund hos oss.  Läs mer om våra kostnadsfria tjänster här.

Överlåtelse av domännamn

För att göra en överlåtelse av ett domännamn behöver du fylla i och skicka in en överlåtelseblankett. Observera att du även behöver initiera överlåtelsen i Domänhanteraren. Läs mer om överlåtelser här.

Om du som innehavare är en fysisk person behöver du bifoga en kopia av din ID-handling till blanketten. För det fall du inte vill bifoga en kopia måste du kontakta .SE Direkts kundtjänst. Du kommer då få en speciell blankett hemskickad till din folkbokföringsadress.

Ångerrätt

När du som konsument köper en vara eller tjänst på internet har du enligt Distans- och hemförsäljningslagen rätt att ångra köpet. Ångerrätten gäller i 14 dagar från den dag du erhöll en bekräftelse av .SE Direkt att ditt domännamn har registrerats.

En konsument som ångrar köpet av sitt domännamn meddelar detta till .SE Direkt genom att skicka in ångerblanketten.

Om en konsument begär att .SE Direkt ska fullgöra avtalet under ångerfristen upphör ångerrätten. Genom att nyttja tjänsten, exempelvis genom att inloggning sker i Domänhanteraren, begär konsumenten att avtalet fullgörs. Därmed blir det inte längre möjligt att ångra avtalet gällande domännamnet.

Samla dina domäner under ett konto

Genom att samla dina olika domäner under ett konto förenklar du adminstrationen av dina domännamn i Domänhanteraren.

Du kan också fylla i blanketten för att importera konton. Den behöver skrivas under av firmatecknaren, därefter skickar du den till oss via post, fax eller skannad i ett mejl.