Loopia tar över .SE Direkts kunder

Loopia köper Internetstiftelsens registrarverksamhet .SE Direkt. Du behöver inte göra någonting själv i samband med bytet. Flytten påverkar inte ditt domännamn, den kostar inte dig något och genomförs tillsammans av Loopia och .SE Direkt. Ditt domännamn kommer fortsätta fungera som vanligt men flyttas den 12 februari till Loopia som blir din nya domänregistrar.

I september förra året tog Internetstiftelsen beslut om att sälja .SE Direkt. I oktober kungjorde Internetstiftelsen beslutet att sälja .SE Direkt och började ta emot anbud från olika intressenter. Efter en gedigen genomlysning av samtliga intressenter är nu processen klar och det blir Loopia som köper verksamheten. Från och med den 12 februari blir därför Loopia din nya domänleverantör.

Loopia är en etablerad, trygg och respekterad svensk registrar med mångårig erfarenhet av domänadministration och nöjda kunder. Vi på Internetstiftelsen är säkra på att de kommer att kunna ge .SE Direkts kunder en bra service på både kort och lång sikt.

I dagsläget har .SE Direkt ett begränsat tjänsteutbud och antalet kunder som använder .SE Direkt har stadigt minskat sedan starten 2009.

Vi har nu nått en punkt där vi behöver investera i en ny teknisk infrastruktur för att kunna erbjuda våra kunder en fortsatt stabil och pålitlig tjänst. Samtidigt finns det en risk att den minskade kundstocken gör det svårt för .SE Direkt att vara lönsam på sikt.

För att inte hamna i en situation där vi måste subventionera vår egen registrar, något som leder till konkurrensmässiga problem, har Internetstiftelsen beslutat att det är bättre för alla inblandade att avyttra .SE Direkt till ett företag som bättre kan ta hand om våra kunder, på lång och kort sikt.

Så påverkas du som är kund hos .SE Direkt

Du behöver inte göra någonting själv i samband med bytet. Flytten påverkar inte ditt domännamn, den kostar inte dig något och genomförs tillsammans av Loopia och .SE Direkt. Ditt domännamn kommer fortsätta fungera som vanligt men flyttas till Loopia som blir din nya domänregistrar.

Flyttperioden börjar den 12 februari och sker löpande för varje kund. Den förväntas vara klar inom några dagar, med några undantag. Din domän eller sajt kommer inte att påverkas under denna tid.

Efter genomförd flytt kommer du administrera ditt domännamn via Loopia Kundzon och framtida fakturor kommer ha Loopia som avsändare. Du kommer att få användaruppgifter till Loopia Kundzon så fort flytten är klar.

Efter flytten får du möjlighet att ta del av Loopias produktutbud med bland annat support som har öppet även kvällar och helger, ett trygghetsavtal för dina domännamn samt säker inloggning via BankID till Loopia Kundzon. Loopia kan även erbjuda automatisk förnyelse vilket innebär att du inte riskerar att förlora ett domännamn i samband med förlängningar.

Dina nuvarande avtalsperioder för dina domännamn kommer att fortsätta gälla hos Loopia. Du kan redan nu lägga upp Loopia som ny leverantör till ditt företag eller organisation så att framtida betalningar vid förnyelser av ditt domännamn blir enklare att genomföra. Mer information om Loopia som leverantör finns längst ner i denna nyhet.

Om du har ett domännamn hos .SE Direkt men ett webbhotell eller andra tjänster hos en annan leverantör påverkas inte detta på något sätt i och med flytten till Loopia.

Större utbud

I och med bytet kommer du som kund få tillgång till tilläggstjänster och funktioner som inte tidigare erbjöds av .SE Direkt, bland annat:

  • Administrera och registrera olika toppdomäner (ex, .se, .nu, .com, .eu) på ett ställe (Loopia Kundzon).
  • Säker och smidig inloggning med BankID.
  • Enkelt att lägga till populära tjänster som e-post och hemsida.
  • Möjlighet att använda automatisk förnyelse för att undvika att förlora domännamn vid förlängningar.
  • Möjlighet att använda ett domänövervakningsverktyg för att se om någon inkräktar på ditt varumärke.
  • Aktivera ett SSL-certifikat för krypterad trafik.
  • Ett nyhetsbrevsverktyg för e-postmarknadsföring.
  • Support på dagtid, kvällar och helger.
  • Trygghetsavtal för dina domännamn
  • Möjlighet till automatiska kortbetalningar.

Vill du ha mer information är det bäst att kontakta Loopia direkt. Detta gör du antingen via telefonnumret 021-12 82 22 eller e-posten support@loopia.se.

Betala avin från .SE Direkt

Avierna .SE Direkt skickar ut den 4 februari ska betalas som vanligt. Har du avier från .SE Direkt som passerat betalningsdatum måste de vara betalda senast 9 februari för att undvika att de löper ut under flyttperioden som påbörjas 12 februari.

Efter bytet får du möjlighet att ta del av Loopias produktutbud, support som har öppet även kvällar och helger samt säker inloggning via BankID till Loopia Kundzon.

Tack för att du varit kund hos .SE Direkt!

Vi som jobbar på .SE Direkt vill tacka dig för att du varit kund hos oss under de här åren. Vi är säkra på att du kommer att tas om hand på bästa sätt när Loopia blir din nya registrar.

Läs mer

.SE Direkt och Loopia har sammanställt en FAQ för att besvara vanliga frågor. Den hittar du här.

Pressmeddelandet om Loopias uppköp av .SE Direkt finns här.

Information om gällande villkor, kommande villkorsändringar och GDPR finns att läsa om i FAQ:en.